Smuldrepai med rabarbra, bringebær og ingefær

Smuldrepai med rabarbra, bringebær og ingefær

Rabarbra kombinert med bringebær smaker også godt i en smuldrepai som dette, og med et friskt innslag av ingefær gir det en spennende og frisk kombinasjon.

Dette trenger du til smuldredeigen:

  • 100 gram mykt smør
  • 50 gram Müsli med Chia fra Det Glutenfrie Verksted (eller bruk glutenfri havregryn)
  • 50 gram Quinoa mel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 50 gram hakkede nøtter (mandelflarn, hasselnøtter)
  • 50 gram rårørsukker 
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg

Dette trenger du til fyllet:

  • 350 gram rabarbra i biter
  • 250 gram bringebær (jeg brukte frosne hele bringebær)
  • et dryss rårørsukker (1 dl)
  • 3 ss potetmel
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 vaniljestang (frøene)

Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Finn frem en paiform og kle denne med bakepapir eller smør formen lett 
  • Bland alle ingrediensene til fyllet i en bolle, rør lett sammen og fordel dette i paiformen.
  • Mål opp de tørre ingrediensene og bland dette sammen med mykt smør og egg i en bolle, og bruk gjerne hendene til dette om du ikke har kjøkkenmaskin.
  • Fordel så smuldredeigen over fyllet som du allerede har fordelt i formen. Trykk det gjerne litt ned i fyllet.
  • Stekes i 25-30 min, følg med på tiden. Paien er ferdig når deigen har fått en fin brun farge.
  • Avkjøles lett på rist og serveres gjerne med nypisket krem eller vaniljesaus

God fornøyelse! :)