Cornflakesterte

Cornflakesterte

Dette var en morsom kake å bake – litt nytt av ingredienser her for å bake en glutenfri cornflakesterte ala God morgen Wenche.

Dette trenger du:

  • 4 eggehviter
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 dl rårørsukker (kan reduseres)
  • 1,5 dl kokosmasse
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 pose (6 dl) Cornflakes fra Det Glutenfrie Verksted
  • 2 kakeformer str 24 cm (og har du ikke to så steker du bare i to omganger)

Til fyll trenger du:

  • 3-6 dl kremfløte (erstattes gjerne med laktosefri) mengden krem avhenger av hvor kremete du ønsker kaken
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • Finrevet mørk sjokolade
  • Friske bær (pasjonsfrukt, bringebær, blåbær eller det du synes frister mest)

Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 180 grader varmluft
  • Stivpisk eggehvitene
  • Tilsett sitron og sukker, og pisk til en stiv/ seig marengs
  • Vend så forsiktig inn knuste cornflakes, kokos og bakepulver i marengsen.
  • Kle hver kakeform med et bakepapir og fordel marengsen i begge to
  • Settes i varm ovn og stekes i 20-25 min.
  • Ta bunnene ut av kakeformene og avkjøl på rist
  • Legg så halvparten av fyllet på den ene bunnen, strø litt sjokolade og bær før du legg den andre bunnen oppå og fordel resten av fyllet på den
  • Strø revet sjokolade over og friske bær

Riktig god fornøyelse! Og tusen takk til God Morgen Norge, Wenche som deler så mange gode oppskrifter som også er glutenfrie – lykke! <3