Alle mine produkter

Her finner du en oversikt over alle produktene jeg har utviklet. Med produktserien ønsker jeg å tilby et bredt utvalg løsninger fra dagens første, til siste måltid. Derfor har hver bakemiks mange variasjonsmuligheter slik at du enkelt kan ha et variert kosthold. Her er det bare å bruke fantasien og komme opp med kreative løsninger!

LURER DU PÅ HVOR DU KAN KJØPE PRODUKTENE?

Heldigvis har det blitt enklere å få tak i glutenfri mat i dag enn det har vært tidligere. De store matvarekjedene har fått øynene opp for disse alternativene og det er bra for oss som er allergikere. Jeg syns fortsatt det er i overkant stort utvalg av mindre næringsrike, glutenfrie alternativer, men jeg håper at min produktserie kan gjøre det litt enklere for deg selv i en hektisk hverdag å få til gode, smakfulle, nyttige og næringsrike løsninger.

Her finner du en oversikt over hvilke butikker og nettbutikker som fører mine økologiske og glutenfrie produkter.

  • Boller Boller
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Boller

    Er det mulig? Ja! Og jeg tør påstå at disse bollen smaker nesten som de andre bollene som ikke er glutenfrie. Mens disse i tillegg er økologiske og uten en drøss med sukker

    ØKOLOGISK GLUTENFRI BOLLEMIKS

    Kesam gjør at bollene blir saftige, og gode, og med snev av kardemomme så er bollene godkjent. Vær oppmerksom på at kesam skal varmes opp sammen med melk og smør for du tilsetter gjær og miks. Tar du kesam rett fra kjøleskapet ender det stort sett med små harde boller som ikke har fått hevet tilstrekkelig med fare for at gjæren ikke har fått tilstrekkelig oppmerksomhet for å heve. Miksen er tilsatt rårørsukker i begrenset mengde men om du ønsker søtere bakst så er det enkelt å tilsette litt ekstra sukker eller litt mer kardemomme.

    STEKES I 15 MINUTTER

    Jeg vil anbefale å la deigen heve i bakebollen før du former til boller. I tillegg kan det være lurt å ha litt ekstra mel tilgjengelig slik at du får til å lage fine, runde boller. Hev så en runde til før du setter inn i oppvarmet ovn. Følg også med på steketiden da det stort sett holder med 15 min steketid på 200 grader.

    BOLLEMIKSEN KAN BRUKES PÅ MANGE MÅTER

    Bollemiksen kan også brukes til flere varianter så sjekk under fanen «Mine oppskrifter/ Gjærbakst» for flere baketips. Kos deg!

    INGREDIENSER:

    Maisstivelse*, rårørsukker*, sammalt hirsemel*, sammalt rismel*, malt loppefrøskall*, fortykningsmiddel (guarkjernemel*), kardemomme*, havsalt. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1490 kJ (351 kcal)

    Fett 0,6 g

    Mettet fett 0,1 g

    Karbohydrater 81,8 g

    Sukkerarter 15,6 g

    Fiber 5,0 g

    Protein 2,0 g

    Salt 0,5 g

    Les mer
  • Brownies Brownies
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Brownies

    En fristende og smakfull fullkorns brownie som også er veldig enkel å tilberede!

    GLUTENFRI BROWNIEMIKS KAN VARIERES I DET UENDELIGE

    Det beste med denne er at den kan varieres i det uendelige. Du kan gjøre den søtere om du vil, ved å tilsette mer sjokolade eller for eksempel daim kuler. Du kan gjøre den friskere, ved å tilsette litt appelsinjuice og revet appelsin skall. Du kan gjøre den litt mer spicy, ved å tilsette hakket, frisk chili eller du kan faktisk gjøre den enda sunnere ved å tilsette hakkede nøtter.

    Følg med på steketiden da jeg synes brownies smaker aller best når den er litt myk, og gjerne litt lunken. Bruk gjerne en liten form også.

    INGREDIENSER I GLUTENFRI BROWNIE

    Fullkorn rismel* 37%, rårørsukker*, mørk sjokoladebiter*(rårørsukker*, kakaomasse*, kakaosmør*, emulgator: solsikke lechitin*), kakaopulver*, sammalt hirsemel*4%, fortykningsmiddel: johannesbrødkjernemel*, bourbon-vanilje*, havsalt. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1646 kJ (390 kcal)

    Fett 5,7 g

    Mettet fett 3,1 g

    Karbohydrater 75,8 g

    Sukkerarter 43,8 g

    Fiber 4,9 g

    Protein 6,2 g

    Salt 0,19 g

    Les mer
  • Sjokoladekake Sjokoladekake
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Sjokoladekake

    Nyhet! Sjokoladekakemiks med mindre sukker - uten hvetestivelse - kun søtet med rårørsukker og kokosblomstsukker!

    GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE-MIKS MED MINDRE SUKKER

    Savner du en Sjokoladekake som ikke «bare» inneholder sukker og hvetestivelse? Denne miksen har jeg jobbet lenge med og jeg håper neste gang du skal på dugnad, feire bursdag, dra på hytta, starte ferien eller bare nyte helgen at du baker en runde med denne. Kake skal jo være søtt og godt, men det er ikke dermed sagt at det er sukkeret som gjør at smaken blir god.

    Jeg bruker kun rårørsukker og kokosblomstsukker i denne, i tillegg til at den også har litt havremel i seg.

    SJOKOLADEKAKE-MIKS TIL LANGPANNE

    Pakken inneholder miks til en sjokoladekake i type liten langpanne med lokk, og ønsker du tips til glasur så står det oppskrift også på det på selve pakken. Sjekk også baksiden om du vil lage en mer høytidelig kake – da bør du prøve deg på Drømmekaken! <3

    INGREDIENSER I GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE

    Rismel*, rårørsukker*, havremel*, potetstivelse*, kakaopulver* 8%, kokosblomstsukker *, bakepulver (hevemiddel: natrium bikarbonat, surhetsregulerende middel: kremotartari, maismel*), fortykner: johannesbrødkjernemel*, vaniljepulver*, havsalt. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1553 kJ (367 kcal)

    Fett 2,0 g

    Mettet fett 0,8 g

    Karbohydrater 78 g

    Sukkerarter 37 g

    Fiber 4,7 g

    Protein 5,9 g

    Salt 0,84 g

    Les mer
  • Pai Pai
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Pai

    Denne håper jeg vil glede deg like mye som den gleder meg!

    KAN BRUKES BÅDE TIL VANLIGE OG SØTE PAIER

    Miksen holder til en stor paiform og inneholder stort sett rismel. Enkel å mikse og enkel å bake ut. Fantastisk god som lunsj, til venninnekveld, pokerkveld ;), middag eller rester til morgendagens matpakke. Jeg vil legge ut flere tips og smaksvarianter under fanen Oppskrifter og tips – sjekk ut den eller lag din egen favoritt og del den gjerne med meg.

    PAI- OG QUICHE MIKS

    Denne miksen inneholder to mikser slik at du kan lage både en vanlig pai/ quiche og en søt pai/ terte. Genialt, eller hva? Denne miksen har lavt saltinnhold som er bra for alle.

    SØT PAI- ELLER TERTE

    Yippi!! Tilsett 60 gram melis, eller juster mengden etter din smak, og lag en deilig pai fylt med sesongens bær og frukt. Smaker himmelsk!

    INGREDIENSER I GLUTENFRI PAI-MIKS

    Rismel*, rissirup pulver* havsalt.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1632 kJ (385 kcal)

    Fett 1,5 g

    Mettet fett 0,4 g

    Karbohydrater 85,0 g

    Sukkerarter 2,1 g

    Fiber 2,0 g

    Protein 7,0 g

    Salt

    Les mer
  • Surdeigspulver Surdeigspulver
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Surdeigspulver

    Her i Det Glutenfrie Verksted bakes det mye! Det å teste ut nye muligheter, nye kombinasjoner, smaker og former er jo det som gir inspirasjon!

    SUPERENKEL VEI TIL SURDEIGSBRØD

    Så hva gjør du om du ikke er den store bakemester’n og, eller, ønsker en enkel løsning for en vellykket bakst? Jo da kan man presentere en løsning på det slik som, for eksempel, Surdeigspulver. Din snarvei til en bakst med lengre holdbarhet og struktur i tillegg til at det gir baksten litt mer smak og litt mer farge. En enklere måte å lage surdeigsbrød på da vi her har tørket surdeig og malt til pulver slik at du i stedet for å mate din egen surdeig kan tilsette pulver i din vanlige bakst. Og det kan brukes både til glutenfri og vanlig bakst. Litt smart, ikke sant?

    SMAKSFORSTERKER TIL BAKST

    Surdeigspulveret er ikke noen erstatning for surdeigsstarter, og trenger derfor fortsatt gjær. Det er kun en smaksforsterker som du tilsetter din vanlige bakst – alt fra deiger til boller og brød, men også rører til pannekaker og vafler.

    FREMGANGSMÅTE

    Tilsett 1-2 ss i din brødbakst, eller 1-2 ts i røre. Glutenfritt uten sukker og salt. En annen positiv ting med dette pulveret er at det ikke er tilsatt hverken sukker eller salt. Og så er det både glutenfritt og økologisk, så klart!

    INGREDIENSER I SURDEIGSPULVER

    Bokhvetemel*95%, quinoamel*, startkultur.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1602 kJ (378 kcal)

    Fett 3,2 g

    Mettet fett 0,9 g

    Karbohydrater 67 g

    Sukkerarter 6,4 g

    Fiber 4,2 g

    Protein 14 g

    Salt 0 g

    Les mer
  • Rismel Rismel fullkorn
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Rismel fullkorn

    Rismel er kanskje den enkleste sorten å få tak i når man skal bake glutenfritt. Rismel hjelper til med å gjøre baksten mer saftig og holdbar, og brukes best sammen med andre meltyper om du vil bake glutenfritt.

    Du har kanskje noen favoritt oppskrifter du ønsker å gjøre glutenfrie? Da kan rismel være et alternativ å bytte ut vanlig hvetemel med.

    INGREDIENSER:

    fullkorn rismel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1490 kJ (352 kcal)

    Fett 2,2 g

    Mettet fett 0,6 g

    Karbohydrater 74 g

    Sukkerarter 0,7 g

    Fiber 2,2 g

    Protein 7,8 g

    Salt 0,03 g

    Les mer
  • Maismel Maismel
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Maismel

    Maismel er supert å kombinere med andre melsorter om du vil bake brød, kaker eller vafler. Maismel er helt nødvendig om du ønsker å bake tortillas. Leg merke til fargen! Nydelig;) 

    HVORFOR ØKOLOGISK?

    Jeg har valgt å bruke økologiske råvarer i mine bakemikser og rent mel i posen av den enkle grunn at jeg tror det er best for deg og meg. Det er mange diskusjoner og meninger rundt dette, men hver og en får avgjøre hva som oppleves best for seg. 

    INGREDIENSER:

    Maismel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1484 kJ (350 kcal)

    Fett 1,1 g

    Mettet fett 0,1 g

    Karbohydrater 73,8 g

    Sukkerarter 1,5 g

    Fiber 5 g

    Protein 8,8 g

    Salt < 0,01 g

    Les mer
  • Bokhvetemel Bokhvetemel fullkorn
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Bokhvetemel fullkorn

    Bokhvetemel er nesten en nødvendighet når det kommer til glutenfri bakst. Det kan brukes til jevning i stuinger og sauser, til pannekaker, kaker og paier og du kommer nesten ikke utenom litt bokhvete om du ønsker å bake brød. Bokhvete er ganske digstinkt på smak, og gjør seg derfor best i kombinasjon med andre glutenfrie melsorter. 

    ØKOLOGISK BOKHVETE

    INGREDIENSER:

    fullkorn bokhvete*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1531 kJ (364 kcal)

    2,7 2,7 g

    Mettet fett 0,5 g

    Karbohydrater 70,7 g

    Sukkerarter 0,4 g

    Fiber 3,6 g

    Protein 11,7g

    Salt <0,01 g

    Les mer
  • Quinoamel Quinoamel (Økologisk)
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Quinoamel (Økologisk)

    Quino er svært næringsrikt og er en fin kilde til kostfiber og protein. Prøv det i grøt, eller som en kombinasjon med andre glutenfrie melsorter når du skal bake, eller som tillegg i vaffel og pannekakerøre. 

    ØKOLOGISK QUINOA MEL

    INGREDIENSER:

    quinoamel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1546 kJ (368 kcal)

    Fett 5,9 g

    Mettet fett 0,5 g

    Karbohydrater 62,4 g

    Sukkerarter 1,8 g

    Fiber 6,9 g

    Protein 12,2 g

    Salt 0,01 g

    Les mer
  • Søt bakemiks Søt bakemiks
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Søt bakemiks

    En miks til alle dine søte favoritter! Det gjør det hele enklere og navnet på alle godsakene du nå kan trylle frem er nesten uendelige, nesten hvertfall ;)

    ØKOLOGISK GLUTENFRI MIKS

    Kesam gjør at bollene blir saftige, og gode, og med snev av kardemomme så er gjærbaksten godkjent. Vær oppmerksom på at kesam skal varmes opp sammen med melk og smør for du tilsetter gjær og miks. IKKE TILSETT KALD KESAM, ELLER KESAM RETT FRA KJØLESKAPET! Tar du kesam rett fra kjøleskapet ender det stort sett med et hardt og tørt resultat. Et annet tips er å bruke fersk gjær til gjærbakst. Jeg har testet uendelige varianter med både tørr- og fersk gjær og konklusjonen er at fersk gjær gjør baksten litt luftigere. 

    Bytt ut kesam med soyayoghurt om du ønsker et melkefritt alternativ!

    Jeg vil anbefale å la deigen heve i bakebollen før du former til boller eller annet. Hev så en runde til før du setter inn i oppvarmet ovn. Følg også med på steketiden da den ofte varierer fra ovn til ovn.

    SØT BAKEMIKS KAN BRUKES PÅ MANGE MÅTER

    Sjekk under fanen «Mine oppskrifter/ Gjærbakst» for flere baketips, og legg gjerne igjen en kommentar om du har et tips eller en erfaring du ønsker å dele. På den måten kan vi kanskje inspirere hverandre?

    INGREDIENSER:

    Maisstivelse*, rårørsukker*, sammalt hirsemel*, sammalt rismel*, malt psylliumskall*, fortykningsmiddel (guarkjernemel*), kardemomme*, havsalt. 

    Kan inneholde spor av soya.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1493 kJ (352 kcal)

    Fett 0,6 g

    Mettet fett 0,1 g

    Karbohydrater 82,4 g

    Sukkerarter 20,8 g

    Fiber 4,9 g

    Protein 1,8 g

    Salt 0,107 g

    NÆRINGSBEREGNING PR 100 GRAM FERDIG BAKST (INKL KESAM, GJÆR, MELK OG SMØR) 

    Energi 1189 kJ (282 kcal)

    Fett 5,6 g

    herav Mettet fett 3,4 g

    Karbohydrater 51,8 g

    herav Sukkerarter 14,7 g

    Fiber 3,0 g

    Protein 4,2 g

    Salt 0,123 g

    Les mer
  • Eltefritt brød Eltefritt brød
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Eltefritt brød

    Glutenfritt, hjemmebakt brød er det mange som rynker på nesa over, eller bare kjenner på usikkerheten knyttet til vanskelig, klissete deig å jobbe med, dårlig til å heve og tørt og smakløst.

    Nå vil jeg si det har blitt enda enklere å sikre et skikkelig godt og smakfullt glutenfritt brød med denne miksen.

    Du blander alt kvelden før med vann og litt gjær, setter til heving på kjøkkenbenken over natten og sikrer en knall start på dagen med enten brød eller rundstykker

    Helt klart verdt en bakst eller to og helt klart blitt en av mine favoritter!

    ØKOLOGISK, GLUTENFRI MIKS

    Følg fremgangsmåten på posen og ha alt klart innen du startet. Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å få til denne. Deigen er enkle å jobbe med og du kan fint bruke hendene til å forme brødet eller rundstykker om du ønsker å prøve ut det. Kan være lurt å ha litt ekstra mel sånn bare i tilfelle. Sjekk oppskriftsiden for flere tips og oppskrifter, eller følg denne linken. 

    NØKKELHULLMERKET

    Det er et kvalitetstegn å kunne merke miksen med nøkkelhull - det gir en indikasjon på at denne miksen inneholder fiber, lite salt og/ eller sukker.

    INGREDIENSER:

    Fullkorn havre*, maisstivelse*, fullkorn rismel*, brunt hirsemel*, solsikkefrø*, bokhveteflak*, linfrø*, fullkorn risflak*, chaifrø*(salvia hispanica) havsalt, fortykner; guargum*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)/ PR 100G BAKEMIKS

    Energi 1601 kJ/381 kcal 

    Fett 9,7g 

    Mettet fett 1,3g 

    Karbohydrater 58,9g

    Sukkerarter 0,6g

    Fiber 8,1g

    Protein 10,4g

    Salt 1,442g

    NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKST (inkl vann og 1/2 ts tørrgjær) 

    Energi 1056kJ/ 251 kcal

    Fett 6,2g

    herav Mettet fett 0,8g

    Karbohydrater 39,4g

    herav Sukkerarter 0,4g

    Fiber 5,2g

    Protein 6,8g

    Salt 0,922 g

    Les mer
  • Brød Brød
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Brød

    Det jeg savnet mest av alt etter at jeg fikk diagnosen cøliaki, og klar beskjed om at alt med gluten måtte ekskluderes, var et godt, grovt, saftig og smakfullt brød. Jeg opplevde faktisk en stor sorg da jeg etter hvert skjønte at det kunne bli en stor utfordring.

    EN GLUTENFRI BRØDMIKS SOM SMAKER GODT!

    Helt til jeg, etter utallige bakeforsøk, kom frem til en miks som faktisk smakte godt. Nå sirkler faktisk hele familien rundt kjøkkenbenken for å sikre seg en smak av den ferske brødbaksten. Og det kan bare tyde på en ting: Dette brødet er godt!

    BRØDET KAN BAKES UTEN MELK

    Siden det er flere som også opplever laktoseintoleranse kan brødet fint bakes uten melk. Kulturmelken gjør brødet helt klart mer saftig og holdbart, men alternativet uten melk smaker også godt.

    TIPS!

    Skjær brødet opp i skiver og legg i fryseren. På den måten kan du enkelt riste deg det antallet skiver du behøver til frokost, matpakke og lignende. Brødbakemaskin har jeg dessverre et anstrengt forhold til, men det skal være fullt mulig å bruke samme fremgangsmåte som du ellers gjør for å få til et godt brødbakemaskinbrød.

    INGREDIENSER

    Maismel, sammalt havregrynmel, rismel, sammalt teffmel, sammalt bokhveteflak, flak av fullkornsris, solsikkefrø, sammalt hirsemel, linfrø, chiafrø, fortykningsmiddel (guarkjernemel), havsalt. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    Energi 1528 kJ (362 kcal)

    Fett 5,8 g

    Mettet fett 0,8 g

    Karbohydrater 66,1 g

    Sukkerarter 0,7 g

    Fiber 7,2 g

    Protein 7,8 g

    Salt 0,7g

    Les mer
  • Pizzabunn Pizzabunn
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Pizzabunn

    Da eldstemann også fikk cøliaki ble den tradisjonelle fredags pizza’n en liten utfordring. Her fikk jeg masse inspirasjon og hjelp fra ungdommen selv (heldigvis) og resultatet har blitt så bra!

    GOD, GLUTENFRI PIZZABUNN!

    Nå er pizza tilbake på menyen og det spiller egentlig ingen rolle om det er fredag eller tirsdag – denne pizzabunn miksen smaker like godt uansett. Du tilsetter kun 2,5 dl lunkent vann og 2 ss olje, blandes godt i kjøkkenmaskin og kjevles ut til en tynn pizzaleiv. Bruk gjerne ett ekstra bakeark som gjør det enklere å bruke kjevle til å kjevle ut en tynn og god pizzabunn. Smør på pizzasaus og ta på det pizzafyllet du elsker. Og litt ost på toppen, selvfølgelig!

    LAG PIZZASNURRER ELLER CALZONE

    Samme miks kan du enkelt lage calzone av, en stor, eller flere små.

    Jeg lager også ofte pizzasnurrer da de er supre å fryse ned slik at de unge i huset kan ta med i matpakken, eller enkelt tine opp til et mellommåltid.

    TIPS

    Ikke legg altfor mye fyll på deigen – det som da ofte skjer er at deigen forblir litt rå.

    INGREDIENSER I GLUTENFRI PIZZABUNN

    Sammalt rismel*, maisstivelse*, rismel*, bakepulver (hevemiddel / natriumhydrogenkarbonat), surhetsregulerende middel (monokaliumtartrat), maisstivelse*), fortykningsmiddel (guarkjernemel*), quinoa surdeigspulver (quinoamel*, rismel*, startkulturer), havsalt, tørrgjær, rårørsukker*, fortykningsmiddel (xanthangummi). 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1438 kJ (339 kcal)

    Fett 1,2 g

    Mettet fett 0,3 g

    Karbohydrater 75,0 g

    Sukkerarter 1,3 g

    Fiber 3,3 g

    Protein 4,9 g

    Salt 2,1 g

    Les mer
  • Vafler Vafler
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Vafler

    Vafler er noe vi nærmest har vokst opp med – og ikke minst bør muligheten til å få seg en god vaffel også finnes for oss med gluten intoleranse.

    GLUTENFRIE FULLKORNSVAFLER UTEN TILSATT SUKKER

    Jeg er tilhenger av litt mindre sukker, eller det å kunne ha valget selv til å avgjøre hvor søtt en vil det skal smake. Dermed ble løsningen «enkel» – Fullkornsvafler uten tilsatt sukker!

    LAG VAFLER TIL FORRETT

    Lov meg at du prøver vaflene som forrett en gang – lag miksen helt uten sukker!

    Du kan steke de som vanlig i vaffeljernet eller du kan steke de som små blinis/ pannekaker. Avkjøl og legg en skje med rømme, litt løyrom, hakket rødløk og pynt med ett strå gressløk.

    Det er skikkelig godt!

    INGREDIENSER I GLUTENFRIE FULLKORNSVAFLER

    Sammalt rismel*, sammalt hirsemel*, sammalt bokhvetemel*, sammalt teffmel*, bakepulver (hevemiddel (natriumhydrogenkarbonat), surhetsregulerende middel (monokaliumtartrat), maismel*), fortykningsmiddel (guarkjernemel*), havsalt.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1515 kJ (358 kcal)

    Fett 2,9 g

    Mettet fett 0,7 g

    Karbohydrater 72,8 g

    Sukkerarter 1,0 g

    Fiber 3,5 g

    Protein 8,3 g

    Salt 0,6 g

    Les mer
  • Müsli med bær
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Müsli med bær

    Liten tid? Litt sulten? Litt påfyll?

    GLUTENFRI MÜSLI MED BÆR

    En sunn müsli kan være en god start på dagen også om du har gluten intoleranse. Ofte er slike müslier tilsatt unødvendig mye sukker mens denne miksen inneholder mest glutenfrie havregryn, litt søtet ris flak og tørkede bær og frukt som rips, eple, solbær, blåbær og jordbær. Med litt melk, yoghurt eller laktosefritt alternativ smaker denne godt både til frokost, lunsj, som mellom måltid eller rett og slett som en avslutning på din dag. Her kan du velge! Ønsker du en litt friskere variant tilsetter du litt friske bær. Eller du kan tilsette litt nøtter og/ eller frø. På den måten kan du enkelt variere din müsli miks. Håper dagen din blir bra!

    BRUK MÜSLIEN NÅR DU BAKER

    Prøv også müsli miksen når du baker – se under fanen oppskrifter og tips og finn inspirasjon.

    INGREDIENSER I MÜSLI MED BÆR

    Fullkorn havregrynflak*71%, risflak*(ris*, rårørsukker*, rissirup*, havsalt), bær*12% (rips*, solbær*, blåbær*, jordbærbiter*), eplebiter*. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1516 kJ (359 kcal)

    Fett 4,7 g

    Mettet fett 0,9 g

    Karbohydrater 66 g

    Sukkerarter 14,5 g

    Fiber 7,2 g

    Protein 9,5 g

    Salt 0,3 g

    Les mer
  • Müsli med chia Müsli med chia
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Müsli med chia

    Den første glutenfrie müsli miksen som kan pryde seg med nøkkelhull merket! Et bevisst valg med fokus på null sukker eller salt tilsatt, og kun naturlige ingredienser som fullkorn havregryn, quinoa, amaranth, bokhvete, linfrø og chia som gir en god proteinkilde og et høyt kostfiberinnhold. Denne leverer helt klart på helsemyndighetenes fokus på mindre sukker og mindre salt.

    I tillegg kan denne müsliblandingen brukes på flere måter. Som den er tilsatt melk, yoghurt, cottage cheese, kokosmelk, laktosefritt eller du kan lage din egen kjøleskapsgrøt, eller rett og slett bruke den som base for din egen havregrøt. Uansett en god start på din dag eller avslutning på en annen!

    INGREDIENSER I GLUTENFRI MÜSLI MED CHIA

    Fullkorn glutenfri havregryn*, poppet quinoa, poppet amaranth*, bokhveteflak*, linfrø*, chia (Salvia hispanica) frø* 1,5%, malte linfrø, vanilje*. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G)

    Energi 1580kJ (375kcal)

    Fett 7,8 g

    Mettet fett 1,2 g

    Karbohydrater -

    Sukkerarter 57,6 g 0,9 g

    Fiber 10,2 g

    Protein 13,6 g

    Salt 0,01 g

    Les mer
  • Cornflakes Cornflakes
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Cornflakes

    Barnas favoritt? Cornflakes er en frokostklassiker og nesten alle barns favoritt.

    Denne utgaven er selvfølgelig også glutenfri, og økologisk, og kun søtet med rårørsukker for å gjøre den til et litt smartere valg. Innholdet gir deg garantert en knasende god start på dagen og et smakfullt, økologisk lite måltid. God fornøyelse!

    UTEN

    Gjær, egg, melk, gluten og hvete. Og er i tillegg både vegansk og kolestrolfri :)

    INGREDIENSER I GLUTENFRI CORNFLAKES

    Mais*93%, rårørsukker*, havsalt.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G)

    Energi 1482kJ (350kcal)

    Fett 1,0 g

    Mettet fett 0,1 g

    Karbohydrater 74,6 g

    Sukkerarter 7,4 g

    Fiber 4,7 g

    Protein 8,2 g

    Salt 1,0 g

    Les mer
  • Knekkebrød Knekkebrød
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Knekkebrød

    Knekkebrød er et godt alternativ til mellommåltid, til frokost eller kvelds og smaker til og med godt som «snacks».

    GLUTENFRI OG ØKOLOGISK KNEKKEBRØD-MIKS

    Denne miksen er proppet med frø og dermed sunne næringsstoffer som egentlig bare gjør deg godt. Hva du eventuelt bruker som pålegg eller tillegg er jo opp til deg. Enkelt å bake er det også.

    SLIK LAGER DU GLUTENFRIE KNEKKEBRØD

    Du tilsetter bare miksen 5 dl kokende vann, lar det stå å svelle minimum 5 minutter og fordeler røra på to stekebrett. Bruke ett ekstra bakeark til å kjevle ut deigen til en jevn masse. Stekes som anvist på posen. Disse kan man fint bake opp flere brett av da erfaringen fra Verkstedet er at disse forsvinner fort…

    INGREDIENSER I KNEKKEBRØD-MIKS

    Solsikkefrø*, fullkorn havregrynflak*, linfrø*, sesamfrø*, gresskarfrø*. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 2168 kJ (516 kcal)

    Fett 37,0 g

    Mettet fett 5,1 g

    Karbohydrater 19,5 g

    Sukkerarter 0,8 g

    Fiber 11,5 g

    Protein 22,0 g

    Salt 0,06 g

    Les mer
  • Fiberbrød Fiberbrød
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Fiberbrød

    Vi blir vel alle litt lei av det daglige brødet og dette brødet gir en deilig variasjon. Smaker skikkelig godt både til frokost, lunsj og kvelds men også til ost om du ikke har funnet et godt alternativ til kjeks.

    TILSETT FRUKT, OG FÅ ET SAFTIG MÜSLIBRØD

    Lurt å variere litt synes jeg. Denne miksen kan du også variere med å for eksempel tilsette tørket frukt – da får du et saftig og nydelig Müslibrød. Du kan også tilsette flere typer nøtter for en variasjon.

    UTEN

    Gjær*), egg, laktose og hvete i tillegg til å være vegansk og kolestrolfri. 

    *) gjær tilsettes miksen ved baking.

    INGREDIENSER I GLUTENFRITT FIBERBRØD

    Sammalt rismel*(36,2%), solsikkekjerner (25%), maisstivelse*, malte linfrø* (9%), linfrø*8%, bokhvete surdeigspulver* (bokhvetemel*, quionamel*, startkultur), havsalt, rårørsukker*, instant karamel* (karamel*, maltodextrin*) fortykningsmiddel (guarkjernemel*). 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1804 kJ (429 kcal)

    Fett 19 g

    Mettet fett 2,3 g

    Karbohydrater 47 g

    Sukkerarter 2,8 g

    Fiber 7,8 g

    Protein 13,0 g

    Salt 1,9 g

    Les mer
  • Rundstykker u/gjær Rundstykker u/gjær
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Rundstykker u/gjær

    Endelig vil sikkert noen av dere si? Mange må holde seg unna gjær og da vil denne miksen være et fint alternativ for deg.

    GLUTENFRI RUNDSTYKKE-MIKS UTEN GJÆR

    Miksen inneholder blant annet sammalt rismel, solsikkefrø, linfrø, sesamfrø og surdeigs pulver basert på quinoa som gjør denne miksen til en god kostfiberkilde. I tillegg er det lavt innhold av sukker og mettet fett.

    ENKLE Å TILBEREDE

    Enkel å tilberede er den også – tilsett kun 5 dl kaldt vann, bland godt i kjøkkenmaskin i 2 min og lag ferske rundstykker på et øyeblikk. Prøv gjerne miksen som brød også – like godt!

    INGREDIENSER I GLUTENFRIE RUNDTSTYKKER UTEN GJÆR

    Sammalt rismel*, maisstivelse*, maismel*, quinoa surdeigspulver*(quinoamel*, rismel*, startkultur), solsikkefrø*, linfrø*, fortykner:johannesbrødkjernemel*, sesam*, havsalt, bakepulver (hevemiddel: monokaliumtartrat, maisstivelse*), fortykningsmiddel: xanthangummi.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1550 kJ (369 kcal)

    Fett 7,8 g

    Mettet fett 1 g

    Karbohydrater 63 g

    Sukkerarter 1,3 g

    Fiber 6,5 g

    Protein 7,7 g

    Salt 2,6 g

    Les mer
  • Pannekaker Pannekaker
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Pannekaker

    Glade barn?

    GLUTENFRI OG ØKOLOGISK PANNEKAKE-MIKS

    Med denne miksen tror jeg faktisk det kan garanteres – det blir mer enn nok til alle, ca 15 pannekaker av en pose. Stek og server til middag med en deilig suppe til, eller hvorfor ikke bare lage blåbær pannekaker?

    SERVER GLUTENFRIE PANNEKAKER TIL LUNSJ ELLER MIDDAG

    Eller prøv en ny variant med snøfrisk, salat, parma skinke til lunsj – en litt utradisjonell måte å servere pannekaker på og veeeldig godt.

    INGREDIENSER I GLUTENFRIE PANNEKAKER

    Rismel*, sammalt rismel*, tapiokastivelse*, bakepulver (hevemiddel: natriumhydrogenkarbonat), surhetsregulerende middel:kremotartari, maismel*), havsalt. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1567 kJ (369 kcal)

    Fett 1,5 g

    Mettet fett 0,4 g

    Karbohydrater 82 g

    Sukkerarter 0,3 g

    Fiber 2,2 g

    Protein 6,5 g

    Salt 0,5 g

    Les mer
  • Focaccia Focaccia
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Focaccia

    Nybakt, fersk og duftende Focaccia? Nammm… Det er noe med å ha muligheten til en variasjon, og denne miksen synes jeg byr på masse. Enkel å bake, enkel å variere basert på dine ønsker og kreativitet, en lykke å servere og passer til alt fra tapas, grill, nattmat, matpakke, turmat osv. Eller gjør det enkelt og server nybakt focaccia med aioli – nesten litt lykke over det.

    UTEN

    Gjær*), egg, laktose og hvete i tillegg til at den er vegansk og kolestrolfri

    *) gjær tilsettes ved baking

    INGREDIENSER I GLUTENFRI FOCACCIA

    Maisstivelse*, sammalt rismel*, sammalt hirsemel*, malt loppefrøskall*, havsalt, fortykningsmiddel (guarkjernemel*). 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1433 kJ (338 kcal)

    Fett 0,7 g

    Mettet fett 0,2 g

    Karbohydrater 77,8 g

    Sukkerarter 0,2 g

    Fiber 5,5 g

    Protein 2,3 g

    Salt 2,1 g

    Les mer
  • Falafel Falafel
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Falafel

    Har du først fått smaken på falafel så er det noe de fleste bare vil ha mer av. Basisen for falafel er i hovedsak kikerter og i min miks har jeg også tilsatt krydder som chili, koriander, spisskummen og litt hvitløk som igjen gjør det enkelt for deg. Du har nemlig alt du trenger i en miks. Du tilsetter kun 5 dl kokende vann. En skikkelig god og spicy smaks kombinasjon. Andre gode egenskaper er lavt innhold av mettet fett, og at den har høyt kostfiber- og protein innhold.

    SERVER FALAFEL TIL KJØTTFRI MANDAG

    Bruk denne miksen som ditt alternativ til «kjøttfri mandag» eller lag den som en liten mellomrett eller lunsj med deilig salat til. Barna vil nok også sette pris på noen falafler i matboksen – skikkelig godsaker. Disse er godt krydret og derfor synes jeg det kan gjøres ganske enkelt med tilbehør. Lag for eksempel en deilig hummus å ha ved siden av. Prøv min oppskrift på rødbethummus om du elsker norske rotgrønnsaker (som meg) eller lag din egen favoritt. Jeg baker enkelte ganger pitabrød ved å bruke Foccacia miksen og det er jo en uslåelig kombinasjon!

    UTEN

    Gjær, egg, laktose og hvete i tillegg til å være vegansk og kolestrolfri! :)

    INGREDIENSER I GLUTENFRI FALAFEL-MIKS

    Sammalt kikert*, kikertmel*, paprikabiter*, havsalt, cummin*, chili pulver*, koriander*, hvitløkpulver*.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1408 kJ (335kcal)

    Fett 5,9 g

    Mettet fett 1,0 g

    Karbohydrater 42,8 g

    Sukkerarter 4,6 g

    Fiber 15,9 g

    Protein 17,9 g

    Salt 2,1 g

    Les mer
  • Nistebrød Nistebrød
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Nistebrød

    Glutenfrie polarbrød er det mange av dere som har etterspurt. Polarbrød som er enkle å bake, smakfulle og uten for mye rariteter i seg. Etter en god del runder med ulike ingredienser og blandingsforhold ble Nistebrød miksen en realitet.

    Superenkle å bake, og ferdige Nistebrød på 30 min. Perfekt til nistemat, frokost, lunsj, på vei til trening, etter trening, topptur, sopptur (eller helt på bærtur).

    Pst, jeg kan ikke kalle det polarbrød da det er beskyttet varemerke, men Nistebrød er jo like dekkende det? Enig?

    ØKOLOGISK GLUTENFRI MIKS

    Følg fremgangsmåten på posen og ha alt klart innen du startet. Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å få disse til, men det gjør ofte resultatet litt bedre. Deigen er enkle å jobbe med og du kan fint bruke hendene til å forme boller som du igjen klemmer flate. 

    NISTEBRØDMIKSEN KAN OGSÅ BLI TIL BRØD

    Ønsker du et velsmakende brød istedet så sjekk under Mine Oppskrifter/ Gjærbakst hvor jeg baker brød med utgangspunkt i denne miksen. 

    NØKKELHULL

    Det er et kvalitetstegn å kunne merke miksen med nøkkelhull - det gir en indikasjon på at denne miksen inneholder fiber, lite salt og/ eller sukker.

    INGREDIENSER:

    Sammalt glutenfri havregryn*, rismel*, sammalt havremel*, malte golden linfrø*, maismel*, bokhvete surdeigspulver* (bokhvete mel*, quinoamel*, startkultur), malte psylliumskall*, havsalt, kokosblomstsukker*.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)/ PR 100G BAKEMIKS

    Energi 1559 kJ/370 kcal 

    Fett 6,1 g 

    Mettet fett 0,9 g 

    Karbohydrater 63 g

    Sukkerarter 1,5 g

    Fiber 8,3 g

    Protein 11,1 g

    Salt 1,3g

    NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKST 

    Energi 1108kJ/ 263 kcal

    Fett 6,2 g

    herav Mettet fett 2,0 g

    Karbohydrater 41,4 g

    herav Sukkerarter 1,0 g

    Fiber 5,5 g

    Protein 7,7 g

    Salt 0,878 g

    Les mer
  • 2 pk brødskiver Nyhet - 2 pk brødskiver
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Nyhet - 2 pk brødskiver

    Glutenfri på 1-2-3

    Enklere blir det ikke!

    2 PK BRØDSKIVER GLUTENFRI PÅ 1-2-3

    Endelig en enkel, smakfull løsning for oss i farta. 2 stk brødskiver pakket sammen slik at du alltid har en løsning der du er.

    SPISES SOM DE ER

    Brødskivene er ferdig bakt og klare til og spises som de er, eller med en liten runde i brødrister. Nytes med det pålegget du liker best. Vil du ha en rask løsning på ostesmørbrød så er disse en god start. 

    LavFODMAP vennlige! 

    INGREDIENSER:

    vann, maisstivelse, sammalt bokhvetemel9,3%, risstivelse, solsikkeolje, dekstrose, risfiber, extra virgin olivenolje2,1%, emulgator:mono- og diglyserider av fettsyrer: linfrø1,8%, solsikkefrø1,8%, psyllumfiber, fortykningsmiddel: guargum og xanthangum: erteprotein, potetprotein, salt, gjær, epleeddik, smakstilsetninger.

    Kan inneholde spor av sennep, lupiner og soya.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G)

    Energi
    1050 kJ (250 kcal)

    Fett
    8,8 g

    herav mettet fett
    1,5 g

    Karbohydrater
    36 g

    herav sukkerarter
    3,4 g

    Fiber
    4,5 g

    Protein
    4,5 g

    Salt 
    1,3 g

    NÆRINGSBEREGNING PR BRØDSKIVE 
    CA 40 GRAM

    Energi 
    449 Kj/ 100 kcal

    Fett 
    2,4 g

    herav mettet fett 
    0,7 g

    Karbohydrater
    20 g

    herav sukkerarter
    0,8 g

    Fiber
    1,8 g

    Protein 
    1,8 g

    Salt
    0,52 g

    Les mer