Falafel

Falafel

Har du først fått smaken på falafel så er det noe de fleste bare vil ha mer av. Basisen for falafel er i hovedsak kikerter og i min miks har jeg også tilsatt krydder som chili, koriander, spisskummen og litt hvitløk som igjen gjør det enkelt for deg. Du har nemlig alt du trenger i en miks. Du tilsetter kun 5 dl kokende vann. En skikkelig god og spicy smaks kombinasjon. Andre gode egenskaper er lavt innhold av mettet fett, og at den har høyt kostfiber- og protein innhold.

SERVER FALAFEL TIL KJØTTFRI MANDAG

Bruk denne miksen som ditt alternativ til «kjøttfri mandag» eller lag den som en liten mellomrett eller lunsj med deilig salat til. Barna vil nok også sette pris på noen falafler i matboksen – skikkelig godsaker. Disse er godt krydret og derfor synes jeg det kan gjøres ganske enkelt med tilbehør. Lag for eksempel en deilig hummus å ha ved siden av. Prøv min oppskrift på rødbethummus om du elsker norske rotgrønnsaker (som meg) eller lag din egen favoritt. Jeg baker enkelte ganger pitabrød ved å bruke Foccacia miksen og det er jo en uslåelig kombinasjon!

UTEN

Gjær, egg, laktose og hvete i tillegg til å være vegansk og kolestrolfri! :)

INGREDIENSER I GLUTENFRI FALAFEL-MIKS

Sammalt kikert*, kikertmel*, paprikabiter*, havsalt, cummin*, chili pulver*, koriander*, hvitløkpulver*.

*Fra sertifisert økologisk jordbruk

NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

Energi 1408 kJ (335kcal)

Fett 5,9 g

Mettet fett 1,0 g

Karbohydrater 42,8 g

Sukkerarter 4,6 g

Fiber 15,9 g

Protein 17,9 g

Salt 2,1 g