Eltefrie rundstykker med gulrot og gresskarkjerner

Eltefrie rundstykker med gulrot og gresskarkjerner

Sett deigen i kveld og sikre deg nystekte, glutenfrie rundstykker til en sen helgefrokost eller lunsj. Så enkelt, så smakfult! Dette er det jeg kaller lykke, glutenfri så klart!

Dette trenger du:

  • 2 poser (800 gram) Brødmiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 50 gram gresskarkjerner
  • 100 gram raspet gulrot (ca 2 små gulrøtter)
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • 7 dl kaldt vann
  • Ekstra mel til utbaking
  • En liten langpanneform
  • Silikon/ bakematte

Dette gjør du:

  • Bland alt det tørre i en bakebolle (mel, gresskarkjerner, raspet gulrot (bruk den minste raspestørrelsen), gjær), tilsett kaldt vann og bland rask sammen ved hjelp av en sleiv. Deigen skal være klissete.
  • Dekk bollen med plastfolie.
  • La stå/ heve på kjøkkenbenken i min 12 timer.
  • Dryss litt mel på en silikonmatte, og hell deigen over. Bruk en slikkepott, eller bruk hendene, til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Tilfør mer mel slik at deigen blir mindre klissete. 
  • Form deigen til type lang pølse og del opp i ønsket antall deler for å trille ut til rundstykker. Jeg fikk 10 stk.
  • Kle en form med bakepapir og legg rundstykkene ganske tett.
  • Dekk formen og sett til ny heving, ca 1 time.
  • Sett ovnen på 225 grader.
  • Steketiden er ca 35-40 min.

Avkjøl rundstykkene lett før du serverer med favoritt pålegg og tilbehør.

God fornøyelse! Nyt dagen!