Festlig galettepai

Festlig galettepai

La deg friste til å bruke årstidens frukt og bær, og lag en litt rampete galette fylt med disse.

Dette trenger du:

  • 1 pk Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 pose 200 gram miks
  • 1 egg
  • 80 g romtemperert smør
  • 60 g melis
  • 3-4 ss vann
  • 1/2 – 1 pk vaniljekrem
  • Diverse friske bær

Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader. Følg fremgangsmåten på baksiden av Paibunn miksen.
  • Du trenger ikke avkjøle paideigen så finn frem et bakeark, og kjevle ut til ønsket størrelse. Det kan være enklere å kjevle ut ved hjelp av en silikonmatte, legg så bakeark oppå og snu det hele før du legger den på stekebrettet med bakearket nederst.
  • Smør så vaniljekrem utover, men la det være igjen en kant rundt som du så bretter inn etter du har lagt på bær og frukt.
  • Strø litt rårørsukker på toppen før du setter inn i ovnen og steker i ca 25 min, men følg med på tiden.

Avkjøles på rist og serveres gjerne smålun med litt vaniljeis til. God fornøyelse! <3