Focacciasnurrer med spinat

Focacciasnurrer med spinat

Prøv deg på denne varianten – utrolig godt, og perfekt å ha med på tur også. Tipper de også er veldig gode til en deilig høstsuppe.

Dette trenger du: 

  • 1 pose Focaccia miks
  • 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
  • 150 gram Kesam
  • 20 gram olivenolje
  • 3 dl vann

Ingredienser til fyll: 

  • 100 gram fersk spinat
  • 3-4 hvitløk fedd
  • 50 gram smør
  • 50 gram fetaost
  • Litt pepper og eventuelt salt
  • Solsikkefrø eller pinjekjerner til pynt

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen – sett til heving mens du lager fyllet.
  • Det enkleste er om du har en stavmikser hvor du mikser spinat, hvitløk, smør og fetaost. Smak til med pepper og eventuelt litt salt.
  • Legg deigen på en bakematte og kjevl ut en leiv, bruk litt ekstra mel om du synes deigen er klissete. Smør så fyllet jevnt utover før du ruller den sammen.
  • Del så opp i passende biter – jeg fikk 11 ganske store biter – som du legger på stekeplate kledd med bakepapir.
  • Sett så til ny heving.
  • Sett ovnen på 225 grader, dryss over solsikkefrø og stek i ca 25 min til snurrene har fått en fin farge.

Riktig god fornøyelse!