07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Frisk og litt sunnere brownie
Det er alltid litt farlig å kombinere sunn med kake, men i dette tilfellet så vil jeg si at det faktisk er en mulig kombinasjon. Browniemiksen er fullkorn og inneholder blant annet sammalt rismel og sammalt hirsemel, og er dermed en kilde til kostfiber. Om du tilsetter appelsinjuice i miksen får du en frisk og veldig god variant (som ikke bare smaker godt til påske). Og har du noen appelsiner liggende som ser litt tørre og slitne ut bruker du selvfølgelig disse.
Dette trenger du:
- 1 pose Brownie miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 200 gram smeltet smør (for en lettere variant kan du erstatte dette med kesam eller soyayoghurt)
- 2 egg
- 1,25 dl appelsinjuice eller 1-2 pressede appelsiner
- Liten kakeform
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av kartongen.
- Bytt ut andel melk med appelsinjuice.
- Jo mindre kakeform du buker jo saftigere blir kaken, alternativt følger du godt med på steketiden.
- Jeg anbefaler 20-22 min steketid på en liten form.
- Avkjøles lett på rist før du serverer med et lite dryss melis på toppen, og kanskje litt is eller en kremdott til?
God fornøyelse!