Frokostmuffins

Frokostmuffins

Hvem kunne ikke ønske seg muffins til frokost? Eller i matpakken? En muffins som faktisk metter, smaker godt og ikke er proppet med sukker. Prøv denne!

Dette trenger du:

  • 240 gram Rundstykker uten gjær miks (Brød miksen funker også)
  • 60 gram kokosblomst sukker/ rårørsukker eller annen sukkerkilde (kan også reduseres)
  • 2 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 225 g frisk eller frossen mango kuttet i små biter
  • 220 g reven gulrot
  • 60 gram blåbær (jeg brukte frosne plukket i høst)
  • 1 eple, økologisk, raspet
  • 60 gram nøtter (jeg brukte valnøtter, mandler og sesamfrø)
  • 3 egg
  • 110 g rapsolje

Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 215 grader, over- og undervarme.
  • Bland alle tørre ingredienser i en bolle og bland godt, det holder å gjøre dette med en sleiv/ visp. Tilsett mango, gulerot, blåbær og nøtter og bland også dette godt. Bland egg og olje godt sammen i en egen bolle og tilsett i den øvrige miksen/ bolle. Blandes godt.
  • Bruk et muffinsbrett som du smører før du tar en god spiseskje og fyller hvert hull med røre. Dette blir mer enn nok til å fylle et brett så du kan eventuelt vurdere å halvere mengden. Men sikkert godt å putte de som eventuelt blir til overs i fryseren og ta opp etterhvert.
  • Stekes midt i ovnen i ca 25 min.

Riktig god fornøyelse!