Glutenfri calzone

Glutenfri calzone

Hjelp! Tom for Pizzabunn miksen, men med Focaccia miks i hus var det en enkle løsning på gutta's middagsforslag;

Calzone! :)

Dette trenger du til ca 8 calzoner: 

  • 1 pose Focaccia miks
  • 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
  • 150 gram Kesam eller laktosefris Kesam/ Soyayoghurt
  • 20 gram olivenolje
  • 3 dl vann
  • Litt ekstra glutenfritt mel til utbaking
  • Olivenolje til pensling (ikke nødvendig)

Ingredienser til fyll: 

  • Peppes Pizzasaus eller bruk din favoritt
  • Friske urter og/ eller pizzakrydder
  • Litt Skinke og pepperoni (bruk dine favoritter)
  • Mozarella ost
  • Diverse urter og/ eller pizzakrydder

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen – sett til heving mens du finner frem fyllet. Hev gjerne 30 min.
  • Jeg tok en liten opprydning i kjøleskapet og brukte peppe's pizzasaus, skinke, pepperoni og mozarellaost i tillegg til friske urter.
  • Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig og strø lett på kjøkkenbenken. Deigen kan være litt klissete å jobbe med men det løser du enkelt ved litt ekstra mel.
  • Del deigen opp i ca 8 like deler. 
  • Jobb litt med hvert emne, klem den flat og bruk en kjevle til å jevne den ut
  • Smør på med pizzasaus og legg på ønsket fyll og ost. 
  • Brett emne over hverandre og klem lett sammen. Du kan eventuelt pensel med litt olje eller vann om du ikke synes de fester seg godt nok. 
  • Legges så på stekebrett kledd med et bakeark.
  • Sett ovnen på 215 grader
  • Pensle lett med olje eller vann og strø litt pizzakrydder på toppen om ønskelig. 
  • Stekes i ca 25 min - følg med på tiden
  • Avkjøles lett før de nytes for eksempel med en deilig frisk salat.

Riktig god fornøyelse! 

Focaccia miksen finner du i butikker som Coop Obs, Mega og Extra, Kolibri Kolonial Ullevål Hageby, Røtter St.hanshaugen Oslo, Jacobs på Holtet og allergikost.no.