02/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Glutenfri calzone
Hjelp! Tom for Pizzabunn miksen, men med Focaccia miks i hus var det en enkle løsning på gutta's middagsforslag;
Calzone! :)
Dette trenger du til ca 8 calzoner:
- 1 pose Focaccia miks
- 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
- 150 gram Kesam eller laktosefris Kesam/ Soyayoghurt
- 20 gram olivenolje
- 3 dl vann
- Litt ekstra glutenfritt mel til utbaking
- Olivenolje til pensling (ikke nødvendig)
Ingredienser til fyll:
- Peppes Pizzasaus eller bruk din favoritt
- Friske urter og/ eller pizzakrydder
- Litt Skinke og pepperoni (bruk dine favoritter)
- Mozarella ost
- Diverse urter og/ eller pizzakrydder
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen – sett til heving mens du finner frem fyllet. Hev gjerne 30 min.
- Jeg tok en liten opprydning i kjøleskapet og brukte peppe's pizzasaus, skinke, pepperoni og mozarellaost i tillegg til friske urter.
- Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig og strø lett på kjøkkenbenken. Deigen kan være litt klissete å jobbe med men det løser du enkelt ved litt ekstra mel.
- Del deigen opp i ca 8 like deler.
- Jobb litt med hvert emne, klem den flat og bruk en kjevle til å jevne den ut
- Smør på med pizzasaus og legg på ønsket fyll og ost.
- Brett emne over hverandre og klem lett sammen. Du kan eventuelt pensel med litt olje eller vann om du ikke synes de fester seg godt nok.
- Legges så på stekebrett kledd med et bakeark.
- Sett ovnen på 215 grader
- Pensle lett med olje eller vann og strø litt pizzakrydder på toppen om ønskelig.
- Stekes i ca 25 min - følg med på tiden
- Avkjøles lett før de nytes for eksempel med en deilig frisk salat.
Riktig god fornøyelse!
Focaccia miksen finner du i butikker som Coop Obs, Mega og Extra, Kolibri Kolonial Ullevål Hageby, Røtter St.hanshaugen Oslo, Jacobs på Holtet og allergikost.no.