Glutenfrie lomper

Glutenfrie lomper

Hvorfor ikke bake disse selv og sørge for at måltidet blir komplett. jeg tippser flere av dere ender med løsningen som jeg har gjort når det serveres pølrser. Joda det går fint det, pølser uten lompe. Men nå har jeg eksperimentert litt og funnet ut at det faktisk funker å lage lomper selv. En enkel oppskrift som selvføglelig er best når de er ferske. Helt klart verdt en bakst!

Dette trenger du til glutenfrie lomper (ca 8-10 stk):

  • ca 400 gram poteter
  • ca 100 gram Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 ts salt

Dette gjør du:

  • Kok potetene med skall på
  • Avkjøl potetene, og skrell d,e før du moser de med en gaffel i en bakebolle, eller i et fat
  • Tilsett litt salt
  • Tilsett så litt og litt bokhvetemel til konsistensen føles fin, deigen henger sammen og kan formes.
  • Bruk litt og litt mel så du ikke ender opp med for mye, og dermed tørre lomper.
  • Kjevle så ut en liten del av deigen til en rund leiv, og bruk en skål/ tallerken for å få den runde formen.
  • Bruk gjerne litt ekstra mel på underlaget dersom deigen er klissete. 
  • Stek så lompene en tørr stekepanne på middels + varme.
  • Ha et vått kjøkkenhåndkle klart og legg lompene under dette etterhvert som de blir ferdig stekt, da beholder de fuktigheten.

Finn frem pølser, alt det gode tilbehøret og nyt!

Disse lompene kan du selvfølgelig bruke til mye annet godt også - det beste er at de er glutenfrie og kan spises av alle ;)

God fornøyelse! :)

Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted finner du hos Meny, Kiwi og hos allergikost.no