11/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Glutenfritt flatbrød
Savner du flatbrød? her er en enkel, og neste litt morsom oppskrift som gir deg supersøte små flatbrød som du kan servere til alt du savner å ha flasbrød til.
Eller bare moms i vei med litt godt smør på?
Dette trenger du til glutenfrie flatbrød (ca 10 stk):
- ca 2,5 dl Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
- ca 0,5 dl fullkorn Rismel fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 ss nøytral olje
- 1/2 ts salt
- 2-2,5 dl vann
- Krumkakejern
Dette gjør du:
- Bland alt det tørre i en bakebolle
- Tilsett vann og hold gjerne litt igjen slik at du kan justere litt når du starter med stekingen.
- Sett røra til side i ca 30 min slik at den får satt seg litt
- Røra skal være litt rennende, ikke for kompakt og det merker du når du starter stekingen
- Varm opp krumkakejernet på full styrke
- Ta en spiseskje med røra på det oppvarmede krumkakejernet og press gjerne litt sammen slik at røra fordeler seg godt utover.
- Stek til jernet lyser grønt eller til du ser at det har fått en gylden og fin farge
- Avkjøles på rist. La de ligge separat slik at de blir tørre og fine
- Oppbevares i tett kakeboks om du får noe til overs
God fornøyelse! :)
Bokhvetemel og fullkorn Rismel fra Det Glutenfrie Verksted finner du hos Meny, Kiwi og hos allergikost.no