11/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Gulrotsuppe og focaccia
Denne kombinasjonen er veldig enkel å tilberede og utrolig smakfull! Fargerik og skikkelig høst mat. Start med å mikse deigen til Focaccia – følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miks posen så slipper jeg å gjenta den her;).
La deigen stå til heving mens du kutter opp ingrediensene til suppa.
Dette trenger du av ingredienser:
Til gulrotsuppe:
- 700 gram økologiske gulrøtter i biter
- 1 løk hakket
- 4 hvitløkfedd hakket
- 1 liten chili hakket
- 20 gram fersk ingefær hakket
- 1 ts koriander frø knust i morter
- 8 dl kyllingkraft
- 2 appelsiner – saft fra disse tilsvarer ca 2,5 dl
- Salt & pepper
- Fersk koriander til pynt/ dekor
- Litt olje
Dette gjør du:
- Kutt alle grønnsaker/ ingredienser først.
- Varm litt olje i en kjele og fres løk blank, tilsett hvitløk, chili, ingefær og gulrøtter og la surre med løken noen minutter før du tilsetter kyllingkraft og appelsinjuice.
- Kok opp og la koke til gulrøttene er passe myke.
- Bruk en stavmikser til å «mose» suppa til en jevn og fin konsistens.
- Fyll opp ønsket menge i suppeskål og strø litt frisk, hakket koriander over før du serverer med nybakte, varme focaccia.
Oppskriften er også delt i magasinet Farge no5 Høst 2016.
God fornøyelse!