Hirsegrøt

Hirsegrøt

Hirse er en berikelse i et glutenfritt kosthold. Hirse er en gruppe små kornslag med runde frø og regnes som en av de eldste kornsortene. Hirse er særlig rik på kisel (silisium) og inneholder også mye magnesium, fosfor, kalium, jern og fluor. Fettinnholdet er omtrent som hos havre. 

Nå som Det Glutenfrie Verksted også har Hirseflak i "rent mel i posen" serien deler jeg denne oppskriften på Hirsegrøt. Og er du glad i tradisjonelle havregrøt vil jeg anbefale deg å teste ut denne for en fin avveksling til den tradisjonelle, men også fordi det smaker så godt. Nesten litt søt faktisk.

Dette trenger du til 2 porsjoner:

  • 2 dl Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 liter melk (plantebasert om du vil)
  • Litt vann om du synes den blir for tykk
  • 1/2 ts salt
  • Litt smør, kanel og bittelitt sukker

Dette gjør du:

  • Varm opp melken, forsiktig
  • Dryss i hirseflak og litt salt
  • Kok opp på middels varme mens du rører forsiktig, til du får en passe grøtete konsistens
  • Spe gjerne ut med litt vann om du synes grøten blir for tykk. 
  • Smak til med kanel, og litt smør/sukker og pynt gjerne med noen tørkede ringblomster slik jeg har gjort her ;)

Riktig god fornøyelse!