25/09/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Kjøleskapsgrøt med ingefør, appelsin og eple
Nå som høstmørket virkelig har senket seg, og alle sanser leter etter litt lys og snev av sol så er det desto mer viktig med en god start på dagen. Og om du i tillegg er litt rusten i halsen så kan denne anbefales!
Fersk ingefær, appelsin og litt eple blandet med næringsrik müsli ja det ble en skikkelig god kombo :)
Oppskriften er nok til 2 pers så her kan du kanskje overraske noen i en ellers travel førjulstid?
Dette trenger du:
- 2 dl Müsli med Chia
- 0,5 dl solsikkekjerner
- 2 ss fersk, revet ingefær
- 1 revet eple
- 1 appelsin - saften fra denne og bruk også fruktkjøttet
- ca 3 dl melk eller mandelmelk
- 2 dl naturell yoghurt
- hakkede mandler/ mandelskiver
Dette gjør du:
- Bland alle ingredienser (Müsli med Chia, solsikkekjerner, revet ingefær, revet eple, appelsinsaft/ appelsinkjøtt og melk) godt sammen i en skål, gjerne et norgesglass som du kan feste lokk på.
- Settes kaldt i kjøleskapet over natten, eller minimum 5 timer.
- Neste morgen tilsetter du yoghurt og blander godt
- Fordel grøten i to skåler, pynt med litt mandelskiver og evntuelt noen appelsinskiver og nyt en frisk start på dagen! :)