07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Luciakrans
Hvorfor ikke lage en Lucia krans istedet for lussekatter? Og har du bolle-miksen i hus er det nemlig ingen sak å bake denne glutenfrie varianten til lucia.
Dette trenger du:
- 1 pose Bollemiks
- 1/2 pk fersk gjær eller en pose tørrgjær
- 2 dl melk
- 140 gram kesam
- 20 gram smør
- 500 mg safran (gurkemeie skal også fungere som et alternativ, men her sverger jeg til ekte safran)
- 1 ts kardemomme
- 1 egg
- Litt rosiner til pynt
- Egg til pensling
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen og tilsett ekstra kardemomme, safran og et egg. Husk at alle våte ingredienser skal være fingervarme før du tilsetter det tørre.
- Bland gjerne melk, kesam og smør sammen i en kjele og varm opp før du blander sammen med de tørre ingrediensene. Tilsett også ett egg. Bland godt, og gled deg over fargen på deigen!
- La deigen heve ca 30 min i bakebollen.
- Bruk en bakematte som du legger deigen på. Form ønskede lussekatter og legg i ring i en stor kakeform str 26 cm kledd med bakepapir. Jeg fikk 7 lussekatter til kransen og 3 til overs.
- Deigen er såpass fast at det går fint å bare bruke hender til å rulle og forme deigen. Skulle du likevel få en litt for løs deig bruker du det du har av glutenfritt mel tilgjengelig til utformingen.
- Heves på nytt i ca 30 min. Pensle med sammenpisket egg før steking.
- STEKETID: Sett ovnen på 220 grader, og stek i ca 10-15 min. Følg med på steketiden da den vil variere avhengig av størrelsen på lussekattene.
Avkjøles på rist og dryss gjerne litt melis over før servering. God fornøyelse, og ha en riktig fin Lucia! <3