Nistebrød

Nistebrød

Nistebrød miksen er jo perfekt til hjemmelagede polarbrød men den kan selvsagt benyttes til å lage brød med også.

Denne miksen har jo mange gode egenskaper og det at den har mindre salt, sukker og mer fiber kvalifiserer til nøkkelhullmerke som jeg tenker er en viktig referanse til deg som ønsker et litt sunnere, glutenfritt kosthold. 

Her har jeg laget et flettebrød og for å få til det så har jeg benyttet 2 poser med Nistebrød miks. 

Lurer du på hvor du kan få kjøpt denne miksen? Sjekke ut din nærmeste Meny, Kiwi, Obs eller Mega butikk eller bestill direkte via allergikost.no

Dette trenger du:

  • 2 poser Nistebrød miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 pose tørrgjær eller 1 pk fersk
  • 30 gram smør (bruk gjerne flytende Melange)
  • 7 dl vann
  • Litt ekstra mel til utbaking (egentlig ikke nødvendig om du følger fremgangsmåten ;))

Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 215 grader
  • Hell innholdet i begge posene i en bakebolle og tilsett da dobbelt størrelse væske. Om du bruker fersk gjær så løser du opp den første i lunken vann. Bruker du tørrgjær så blander du bare det tørre med det våte. 
  • Bland alt godt sammen i en kjøkkenmaskin.
  • Legg deigen på en bakematte og del deigein i tre like emner
  • Trill ut til tre like lange og tykke pølser. Deigen er lett å jobbe med men opplever du den som klissete tilsetter du bittelitt ekstra mel, eller fukter hendene dine lett.
  • Flett så deigen sammen
  • Legg et bakepapir i brødformen og legg flettedeigen oppi
  • Du kan gjerne la deigen heve litt, ca 30 min
  • Sett en bolle med varmt vann i bunn av ovnen. Bruke en skål/ form som tåler varme.
  • Sett brødformen midt i ovnen og stek ca 40-45 min. Følg med på tiden og når du ser at skorpen har blitt brun og jevn sjekker du om den er ferdig ved å knakke lett under brødet. Hører du en hul lyd så er brødet ferdig.
  • La det avkjøles på rist før du begynner å skjære slik at brødet får satt seg.

Riktig god fornøyelse!