Pai med fiken og dadler

Pai med fiken og dadler

Pai miksen er helt perfekt å benytte som utgangspunkt for sesongens frukt og grønnsaker. Denne varianten ble til etter at jeg kjøpte noen fantastisk flotte, og ferske, fiken. Selve frukten er jo super til dekor og som pynt, men enda bedre om du velger å lage noe godt av den ;). Så har du noen fiken du har lyst til å lage noe godt av ville jeg testet ut denne varianten (inspirasjon hentet fra frukt.no).

Dette trenger du:

  • 1 pose paimiks (det er to poser i kartongen)
  • 1 egg
  • 60 gram melis
  • 80 gram smør
  • 3-4 ss vann

Dette trenger du til fyll:

  • 4-6 fiken skjæres i båter
  • 4-6 dadler (uten kjerne) skjæres i strimler
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 stk egg
  • 2 dl matfløte
  • 4 ss cottage cheese
  • Sukker? Jeg tok bare et liten dryss mens oppskriften sier 1,5 dl…

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten for søt pai på baksiden av Pai miks kartongen.
  • Mens du forsteker pai bunnen blander du egg, matfløte, cottage cheese, vaniljesukker og litt sukker.
  • Fordel fiken og dadler i paibunnen før du heller på resten av blandingen.
  • Stekes på 180 grader, over- og undervarme i ca 45 min.

Paien smaker jo helt nydelig når den er litt lun og gjerne med litt krem eller is til. God fornøyelse! 

NYTTIG INFORMASJON OM FIKEN

Fiken dyrkes i området rundt Middelhavet og i Brasil. Den er dråpeformet i fasong og fargen på skallet kan variere mellom de ulike sortene. Mest vanlig er lysegrønn eller rødblå fiken. Fruktkjøttet er mykt og saftig og fullt av små spiselige kjerner. Den har et høyt naturlig sukkerinnhold og smaken kan beskrives som søt og syrlig med en anelse av nøttesmak. Skallet består egentlig av kronblader til blomsten.

BRUKSOMRÅDE

Fersk fiken er først og fremst en dessertfrukt som spises naturell. Fersk fiken passer også godt til et ostebord. Den kan enten deles i to, skjæres i skiver eller i båter. Moset fruktkjøtt er meget velsmakende blandet med fruktkjøtt fra pasjonsfrukt og smurt på varme pannekaker. Fiken kan også brukes til kalde kjøttretter eller som garnityr til is.

EGENSKAPER

Fiken inneholder ficin, et proteinspaltende enzym som er bra for fordøyelsen. Fiken inneholder også rik på A og B vitaminer samt en del kalium. Det høye fiberinnholdet gjør fiken gunstig for fordøyelsen.

KVALITETSKRAV

Fiken skal være moden og gi etter for et lett håndtrykk. Den bør være ren og fri for sprekker eller støtflekker. På fruktens overflate finnes det ofte et pulveraktig belegg som er helt naturlig. De mest modne og beste fikene er normalt de som er mørkest i fargen.

kilde: frukt.no