11/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Rampete sommerpai
Varmen gjør noe med oss, det er helt klart. Tempoet roer seg, matlysten kanskje ikke helt på topp og da er det veldig greit med noe enkelt, smakfullt og godt. Som denne pai varianten for eksempel. Kan spises alene, som tilbehør, til middag eller lunsj, på brygga eller på hytta eller akkurat der du er nå Og har du reist på sommerferie og er et sted hvor det ikke er en pai form å oppdrive så har du løsningen her!
Dette trenger du:
- 1 pose Paimiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 egg
- 80 gram smør, mykt
- 4-6 ss vann
- 3-4 ss olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 pose fersk spinat, 200 gram
- 1/2 rødløk i skiver
- ca 100 gram feta ost
- ca 50 gram pinjekjerner
- salt og pepper
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Paimiksen, bland miks, egg, smør og vann
- Legg miksen kjølig minimum 30 min
- Sett stekeovnen på 200 grader
- Finn frem en type silkonmatte/ bakematte og legg deigen på denne
- Kna deigen litt så den mykes litt opp
- Finn frem et bakeark som du så legger over deigen
- Kjevle deigen til den nærmest dekker bakearket
- Finn frem stekebrett og legg denne over bakepapiret slik at du enkelt kan løfte paibunnen som nå sitter fast i bakearket opp i stekebrettet.
- Prikk deigen lett med en gaffel
- Bland olivenolje og balsamicoeddik i en liten bolle og pensle dette på bunnen
- Fordel så spinat og rødløk utover, og smuldre fetaost på toppen og til slutt pinjekjerner
- Brett så gjerne kantene litt opp.
- Stekes i ca 15-20 min men følg med på tiden og ta den ut når paibunnen har fått en fin og gylden farge og spinaten har falt sammen.
- Ringle resten av olivenolje blandingen over og strø litt salt og pepper på før du serverer.
God fornøyelse!