Tomatpai

Tomatpai

Denne våren plantet jeg flere typer tomatplanter og nå bugner det av cherrytomater, perletomater og plommetomater i kjøkkenhagen – lykke! <3 Fantastisk å kunne plukke sine egne tomater, men samtidig en utfordring med å få spist opp alle så da gjaldt det å finne på noe lurt – i dag ble det tomatpai som ble servert til lunsj med frisk salat og hjemmelaget focaccia. Oppskriften kan helt klart anbefales og her kommer den.

Dette trenger du:

  • 1 pose Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 80 gram mykt smør
  • 1 egg
  • 4-6 ss vann
  • 300 gram tomater
  • 3-4 ss grov sennep
  • 1 håndfull friske basilikumblader hakket
  • 150 gram revet ost
  • 1 pk feta ost i blokk
  • 4 egg
  • 2 dl melk
  • salt og pepper

Dette gjør du:

  • Start med paibunnen – følg fremgangsmåten på baksiden av pakken.
  • Mens paibunnen avkjøles deler du opp tomatene. Jeg brukte for det meste cherrytomater og da holdt det å dele disse i to, bruker du større tomater deler du det opp i skiver.
  • Start med å smøre sennep på bunnen
  • Dryss revet ost på før du fordeler tomater jevnt rundt
  • Hakk basilikum og fordel over tomatene
  • Riv fetaost i småbiter og dryss over
  • Pisk egg og melk og hell over bunnen
  • Tilslutt litt salt og pepper
  • Stekes på 210 grader i ca 25 min
  • Avkjøles lett

Serveres smålun sammen med frisk salat og gjerne en nybakt focaccia (her finner du fremgangsmåten til «verdens beste» glutenfrie focaccia). Kos deg!