Boller

Boller

Er det mulig? Ja! Og jeg tør påstå at disse bollen smaker nesten som de andre bollene som ikke er glutenfrie. Mens disse i tillegg er økologiske og uten en drøss med sukker

ØKOLOGISK GLUTENFRI BOLLEMIKS

Kesam gjør at bollene blir saftige, og gode, og med snev av kardemomme så er bollene godkjent. Vær oppmerksom på at kesam skal varmes opp sammen med melk og smør for du tilsetter gjær og miks. Tar du kesam rett fra kjøleskapet ender det stort sett med små harde boller som ikke har fått hevet tilstrekkelig med fare for at gjæren ikke har fått tilstrekkelig oppmerksomhet for å heve. Miksen er tilsatt rårørsukker i begrenset mengde men om du ønsker søtere bakst så er det enkelt å tilsette litt ekstra sukker eller litt mer kardemomme.

STEKES I 15 MINUTTER

Jeg vil anbefale å la deigen heve i bakebollen før du former til boller. I tillegg kan det være lurt å ha litt ekstra mel tilgjengelig slik at du får til å lage fine, runde boller. Hev så en runde til før du setter inn i oppvarmet ovn. Følg også med på steketiden da det stort sett holder med 15 min steketid på 200 grader.

BOLLEMIKSEN KAN BRUKES PÅ MANGE MÅTER

Bollemiksen kan også brukes til flere varianter så sjekk under fanen «Mine oppskrifter/ Gjærbakst» for flere baketips. Kos deg!

INGREDIENSER:

Maisstivelse*, rårørsukker*, sammalt hirsemel*, sammalt rismel*, malt loppefrøskall*, fortykningsmiddel (guarkjernemel*), kardemomme*, havsalt. 

*Fra sertifisert økologisk jordbruk.

NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

Energi 1490 kJ (351 kcal)

Fett 0,6 g

Mettet fett 0,1 g

Karbohydrater 81,8 g

Sukkerarter 15,6 g

Fiber 5,0 g

Protein 2,0 g

Salt 0,5 g