GJÆRBAKST uten gjær

Her finner du en oversikt over alle produktene jeg har utviklet som kan brukes til gjærbakst uten gjær. Med produktserien ønsker jeg å tilby et bredt utvalg løsninger fra dagens første, til siste måltid. Derfor har hver bakemiks mange variasjonsmuligheter slik at du enkelt kan ha et variert kosthold. Her er det bare å bruke fantasien og komme opp med kreative løsninger!

LURER DU PÅ HVOR DU KAN KJØPE PRODUKTENE?

Heldigvis har det blitt enklere å få tak i glutenfri mat i dag enn det har vært tidligere. De store matvarekjedene har fått øynene opp for disse alternativene og det er bra for oss som er allergikere. Jeg syns fortsatt det er i overkant stort utvalg av mindre næringsrike, glutenfrie alternativer, men jeg håper at min produktserie kan gjøre det litt enklere for deg selv i en hektisk hverdag å få til gode, smakfulle, nyttige og næringsrike løsninger.

Her finner du en oversikt over hvilke butikker og nettbutikker som fører mine økologiske og glutenfrie produkter.

 • Surdeigspulver Surdeigspulver
  07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
  Surdeigspulver

  Her i Det Glutenfrie Verksted bakes det mye! Det å teste ut nye muligheter, nye kombinasjoner, smaker og former er jo det som gir inspirasjon!

  SUPERENKEL VEI TIL SURDEIGSBRØD

  Så hva gjør du om du ikke er den store bakemester’n og, eller, ønsker en enkel løsning for en vellykket bakst? Jo da kan man presentere en løsning på det slik som, for eksempel, Surdeigspulver. Din snarvei til en bakst med lengre holdbarhet og struktur i tillegg til at det gir baksten litt mer smak og litt mer farge. En enklere måte å lage surdeigsbrød på da vi her har tørket surdeig og malt til pulver slik at du i stedet for å mate din egen surdeig kan tilsette pulver i din vanlige bakst. Og det kan brukes både til glutenfri og vanlig bakst. Litt smart, ikke sant?

  SMAKSFORSTERKER TIL BAKST

  Surdeigspulveret er ikke noen erstatning for surdeigsstarter, og trenger derfor fortsatt gjær. Det er kun en smaksforsterker som du tilsetter din vanlige bakst – alt fra deiger til boller og brød, men også rører til pannekaker og vafler.

  FREMGANGSMÅTE

  Tilsett 1-2 ss i din brødbakst, eller 1-2 ts i røre. Glutenfritt uten sukker og salt. En annen positiv ting med dette pulveret er at det ikke er tilsatt hverken sukker eller salt. Og så er det både glutenfritt og økologisk, så klart!

  INGREDIENSER I SURDEIGSPULVER

  Bokhvetemel*95%, quinoamel*, startkultur.

  *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

  NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

  Energi 1602 kJ (378 kcal)

  Fett 3,2 g

  Mettet fett 0,9 g

  Karbohydrater 67 g

  Sukkerarter 6,4 g

  Fiber 4,2 g

  Protein 14 g

  Salt 0 g

  Les mer
 • Rismel Rismel fullkorn
  07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
  Rismel fullkorn

  Rismel er kanskje den enkleste sorten å få tak i når man skal bake glutenfritt. Rismel hjelper til med å gjøre baksten mer saftig og holdbar, og brukes best sammen med andre meltyper om du vil bake glutenfritt.

  Du har kanskje noen favoritt oppskrifter du ønsker å gjøre glutenfrie? Da kan rismel være et alternativ å bytte ut vanlig hvetemel med.

  INGREDIENSER:

  fullkorn rismel*

  *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

  NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

  Energi 1490 kJ (352 kcal)

  Fett 2,2 g

  Mettet fett 0,6 g

  Karbohydrater 74 g

  Sukkerarter 0,7 g

  Fiber 2,2 g

  Protein 7,8 g

  Salt 0,03 g

  Les mer
 • Maismel Maismel
  07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
  Maismel

  Maismel er supert å kombinere med andre melsorter om du vil bake brød, kaker eller vafler. Maismel er helt nødvendig om du ønsker å bake tortillas. Leg merke til fargen! Nydelig;) 

  HVORFOR ØKOLOGISK?

  Jeg har valgt å bruke økologiske råvarer i mine bakemikser og rent mel i posen av den enkle grunn at jeg tror det er best for deg og meg. Det er mange diskusjoner og meninger rundt dette, men hver og en får avgjøre hva som oppleves best for seg. 

  INGREDIENSER:

  Maismel*

  *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

  NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

  Energi 1484 kJ (350 kcal)

  Fett 1,1 g

  Mettet fett 0,1 g

  Karbohydrater 73,8 g

  Sukkerarter 1,5 g

  Fiber 5 g

  Protein 8,8 g

  Salt < 0,01 g

  Les mer
 • Bokhvetemel Bokhvetemel fullkorn
  07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
  Bokhvetemel fullkorn

  Bokhvetemel er nesten en nødvendighet når det kommer til glutenfri bakst. Det kan brukes til jevning i stuinger og sauser, til pannekaker, kaker og paier og du kommer nesten ikke utenom litt bokhvete om du ønsker å bake brød. Bokhvete er ganske digstinkt på smak, og gjør seg derfor best i kombinasjon med andre glutenfrie melsorter. 

  ØKOLOGISK BOKHVETE

  INGREDIENSER:

  fullkorn bokhvete*

  *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

  NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

  Energi 1531 kJ (364 kcal)

  2,7 2,7 g

  Mettet fett 0,5 g

  Karbohydrater 70,7 g

  Sukkerarter 0,4 g

  Fiber 3,6 g

  Protein 11,7g

  Salt <0,01 g

  Les mer
 • Quinoamel Quinoamel (Økologisk)
  07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
  Quinoamel (Økologisk)

  Quino er svært næringsrikt og er en fin kilde til kostfiber og protein. Prøv det i grøt, eller som en kombinasjon med andre glutenfrie melsorter når du skal bake, eller som tillegg i vaffel og pannekakerøre. 

  ØKOLOGISK QUINOA MEL

  INGREDIENSER:

  quinoamel*

  *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

  NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

  Energi 1546 kJ (368 kcal)

  Fett 5,9 g

  Mettet fett 0,5 g

  Karbohydrater 62,4 g

  Sukkerarter 1,8 g

  Fiber 6,9 g

  Protein 12,2 g

  Salt 0,01 g

  Les mer
 • Rundstykker u/gjær Rundstykker u/gjær
  07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
  Rundstykker u/gjær

  Endelig vil sikkert noen av dere si? Mange må holde seg unna gjær og da vil denne miksen være et fint alternativ for deg.

  GLUTENFRI RUNDSTYKKE-MIKS UTEN GJÆR

  Miksen inneholder blant annet sammalt rismel, solsikkefrø, linfrø, sesamfrø og surdeigs pulver basert på quinoa som gjør denne miksen til en god kostfiberkilde. I tillegg er det lavt innhold av sukker og mettet fett.

  ENKLE Å TILBEREDE

  Enkel å tilberede er den også – tilsett kun 5 dl kaldt vann, bland godt i kjøkkenmaskin i 2 min og lag ferske rundstykker på et øyeblikk. Prøv gjerne miksen som brød også – like godt!

  INGREDIENSER I GLUTENFRIE RUNDTSTYKKER UTEN GJÆR

  Sammalt rismel*, maisstivelse*, maismel*, quinoa surdeigspulver*(quinoamel*, rismel*, startkultur), solsikkefrø*, linfrø*, fortykner:johannesbrødkjernemel*, sesam*, havsalt, bakepulver (hevemiddel: monokaliumtartrat, maisstivelse*), fortykningsmiddel: xanthangummi.

  *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

  NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

  Energi 1550 kJ (369 kcal)

  Fett 7,8 g

  Mettet fett 1 g

  Karbohydrater 63 g

  Sukkerarter 1,3 g

  Fiber 6,5 g

  Protein 7,7 g

  Salt 2,6 g

  Les mer