Surdeigspulver

Surdeigspulver

Her i Det Glutenfrie Verksted bakes det mye! Det å teste ut nye muligheter, nye kombinasjoner, smaker og former er jo det som gir inspirasjon!

SUPERENKEL VEI TIL SURDEIGSBRØD

Så hva gjør du om du ikke er den store bakemester’n og, eller, ønsker en enkel løsning for en vellykket bakst? Jo da kan man presentere en løsning på det slik som, for eksempel, Surdeigspulver. Din snarvei til en bakst med lengre holdbarhet og struktur i tillegg til at det gir baksten litt mer smak og litt mer farge. En enklere måte å lage surdeigsbrød på da vi her har tørket surdeig og malt til pulver slik at du i stedet for å mate din egen surdeig kan tilsette pulver i din vanlige bakst. Og det kan brukes både til glutenfri og vanlig bakst. Litt smart, ikke sant?

SMAKSFORSTERKER TIL BAKST

Surdeigspulveret er ikke noen erstatning for surdeigsstarter, og trenger derfor fortsatt gjær. Det er kun en smaksforsterker som du tilsetter din vanlige bakst – alt fra deiger til boller og brød, men også rører til pannekaker og vafler.

FREMGANGSMÅTE

Tilsett 1-2 ss i din brødbakst, eller 1-2 ts i røre. Glutenfritt uten sukker og salt. En annen positiv ting med dette pulveret er at det ikke er tilsatt hverken sukker eller salt. Og så er det både glutenfritt og økologisk, så klart!

INGREDIENSER I SURDEIGSPULVER

Bokhvetemel*95%, quinoamel*, startkultur.

*Fra sertifisert økologisk jordbruk.

NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

Energi 1602 kJ (378 kcal)

Fett 3,2 g

Mettet fett 0,9 g

Karbohydrater 67 g

Sukkerarter 6,4 g

Fiber 4,2 g

Protein 14 g

Salt 0 g