Brød

Brød

Det jeg savnet mest av alt etter at jeg fikk diagnosen cøliaki, og klar beskjed om at alt med gluten måtte ekskluderes, var et godt, grovt, saftig og smakfullt brød. Jeg opplevde faktisk en stor sorg da jeg etter hvert skjønte at det kunne bli en stor utfordring.

EN GLUTENFRI BRØDMIKS SOM SMAKER GODT!

Helt til jeg, etter utallige bakeforsøk, kom frem til en miks som faktisk smakte godt. Nå sirkler faktisk hele familien rundt kjøkkenbenken for å sikre seg en smak av den ferske brødbaksten. Og det kan bare tyde på en ting: Dette brødet er godt!

BRØDET KAN BAKES UTEN MELK

Siden det er flere som også opplever laktoseintoleranse kan brødet fint bakes uten melk. Kulturmelken gjør brødet helt klart mer saftig og holdbart, men alternativet uten melk smaker også godt.

TIPS!

Skjær brødet opp i skiver og legg i fryseren. På den måten kan du enkelt riste deg det antallet skiver du behøver til frokost, matpakke og lignende. Brødbakemaskin har jeg dessverre et anstrengt forhold til, men det skal være fullt mulig å bruke samme fremgangsmåte som du ellers gjør for å få til et godt brødbakemaskinbrød.

INGREDIENSER

Maismel, sammalt havregrynmel, rismel, sammalt teffmel, sammalt bokhveteflak, flak av fullkornsris, solsikkefrø, sammalt hirsemel, linfrø, chiafrø, fortykningsmiddel (guarkjernemel), havsalt. 

*Fra sertifisert økologisk jordbruk.

Energi 1528 kJ (362 kcal)

Fett 5,8 g

Mettet fett 0,8 g

Karbohydrater 66,1 g

Sukkerarter 0,7 g

Fiber 7,2 g

Protein 7,8 g

Salt 0,7g