Eltefritt brød med frø

Eltefritt brød med frø

Eltefritt brød er jo så enkelt og så godt. Perfekt start på helgefrokosten når du har litt ekstra tid. Her er en ny variant som også saer veldig godt. 

Dette trenger du:

  • 2 poser (800 gram) Brødmiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 80 gram ulike frø (sesamfrø, linfrø, chiafrø og litt gresskarkjerner var det jeg brukte her)
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts Surdeigspulver av Bokhvete fra Det Glutenfrie Verksted
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 7 dl kaldt vann
  • Ekstra mel til utbaking
  • 1 jerngryte med lokk, ca 3,6 liter
  • Silikon/ bakematte

Dette gjør du:

  • Bland alt det tørre i en bakebolle (mel, frø, surdeigspulver og gjær), tilsett kaldt vann og bland rask sammen ved hjelp av en sleiv. Deigen skal være klissete.
  • Dekk bollen med plastfolie.
  • La stå/ heve på kjøkkenbenken i ca 12 timer.
  • Dryss litt mel på en silikonmatte, og hell deigen over. Bruk en slikkepott til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Tilfør mer mel slik at deigen blir mindre klissete. bruk gjerne hendene til å forme deigen.
  • Legg deigen tilbake i bakebollen og etterhev ca 1 time.
  • Sett ovnen på 250 grader og sett inn jerngryta uten brøddeig, nest nederste trinn.
  • Når ovnen er varm tar du gryta ut av ovnen, drysser litt mel i bunn og legger deigen oppi.
  • Kutt noen snitt i deigen.
  • Sett på lokket og stek i 45 min.
  • Senk varmen til 225 grader, ta av lokket og stek videre i ca 15-20 min.
  • Steketiden varierer fra ovn til ovn, men brødet er ferdig når det har fått en gylden farge og gir fra seg en hul lyd om du banker på det under.
  • Oppbevarer brødet i et rent kjøkkenhåndkle for å bevare den sprø skorpen.

Riktig god fornøyelse!