Fastelavenkrans

Fastelavenkrans

Fastelaven er dagen å kose seg med nybakte boller fylt med krem og et lite melisdryss. Inviter gjengen din med på baking, og inviter noen på kaffe og boller?! Lag din egen fastelavenkrans og gjerne noen ekstra boller så skal du se det blir fastelavensfest. Ønsker du en større krans eller flere boller ved siden av dobler du bare oppskriften! 

Dette trenger du:

  • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 2 dl melk eller laktosefri melk
  • 1,5 dl (143 gram) kesam eller soyayoghurt
  • 20 gram smeltet smør
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 1 egg til pensling (ikke nødvendig)
  • 3 dl fløte
  • Melis
  • Kakeform str 24 cm

Bakeark

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på posen. Pass på at alle våte ingredienser er fingrevarme når du tilsetter miks og gjær (så du ikke dreper gjæren og får harde, tørre boller)
  • Kle kakeformen med bakepapir.
  • Etter at deigen har hevet triller du 10 like store boller. Dette gjør du enkelt med hendene da deigen er perfekt satt sammen til nettopp det.
  • «Kle» kakeformen med bollene lagt i ring, lik bildet.
  • Det ble to boller til overs for meg, som jeg da stekte ved siden av.
  • Sett til ny heving, ca 30 min.
  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Pensle med egg (ikke nødvendig).
  • Stekes i 10-15 min, men følg med på tiden.
  • Avkjøles på rist mens du lager krem. Du kan selvsagt fylle med andre favoritter om du har det.
  • Ta av ringen på kakeformen og bruk en lang, skarp kniv til å dele kransen likt. Skulle det «skjære seg» så kan du fint dele kransen opp i bollebiter for så å sette den sammen igjen etter du har fylt med krem.

Dryss litt melis på toppen, start fastelavensfesten og nyt! 

Happy Fastelaven! :)