Nanbrød

Nanbrød

Her i huset har vi fått mer og mer sansen for indisk mat, noen av oss liker det sterkere enn andre, men utfordringen har oftest dreid seg rundt dette med glutenfrie nan brød. Så hvorfor ikke få til det på en enkel og grei måte mens feks Butter Chicken står og surrer seg klar? :)

Denne varianten ble til i en fei og bruk av kokosmelk og - yoghurt ga saftige, gode nanbrød.

Dette trenger du:

  • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 dl kokosmelk (det var det jeg hadde og det funket supert)
  • 1/2 dl kokosyoghurt
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss olivenolje
  • litt smeltet smør til å pensle med 
  • litt frisk koriander på toppen

Dette gjør du:

  • Varm kokosmelk og yoghurt til lunken temperatur
  • Hell dette i en bakebolle og tilsett de øvrige ingrediensene
  • Blandes i kjøkkenmaskin ca 5-10 min
  • Heves i ca 30 min i bakebollen
  • Sett stekeovnen på 220 grader
  • Kle et stekebrett med bakepapir
  • Fukt hendene og ta ønsket mengde deig og form til flere flate leiver, og legg på stekebrettet
  • Pensles med smeltet smør og pyntes med et dryss hakket koriander
  • Stekes i ca 20 min, men følg med på tiden kan være du trenger noen minutter ekstra
  • Avkjøles lett på rist og nytes til din favorittrett! :) 

God fornøyelse!