Oste- og urteboller

Når jeg jobber med mikser ser jeg alltid etter flere bruksområder - en miks kan benyttes på så mange måter som igjen gjør det hele mye enklere for deg, og for meg. En miks = mange muligheter og her får du en skikkelig smakfull, og digg variant som er inspirert av en oppskrfit som dukket opp fra "Franciskas vakre verden"

Dette trenger du til deigen: 

  • 1 pose Focaccia miks
  • 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
  • 150 gram Kesam eller laktosefris Kesam/ Soyayoghurt
  • 20 gram olivenolje
  • 3 dl vann
  • Litt ekstra glutenfritt mel til utbaking
  • 1 egg til pensling (ikke nødvendig)
  • Sesamfrø til pynt

Ingredienser til fyll: 

  • 375 gram fersk mozarella (= 3 poser)
  • 100 gram romtemperert smør
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 fedd
  • Diverse urter

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen – sett til heving mens du gjør klart fyllet;
  • Start med urtesmøret. Bruk en stavmikser til å blande smør, hvitløk og urter til en myk "krem.
  • Del opp mozarella i biter.
  • Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig og strø lett på kjøkkenbenken. Deigen kan være litt klissete å jobbe med men det løser du enkelt ved litt ekstra mel.
  • jobb lett med deigen til den har en struktur som du kan kjevle ut til en lei.
  • Del opp leiven i to på langs og så i fem (totalt 10 deler)
  • Legg på en bit mozarella på hver del og en klatt urtesmør
  • Pakk emnene sammen til en bolle og legg i kakeformen som du har kledd med et bakeark.
  • Jeg startet i midten og jobber med rundt.
  • Sett ovnen på 215 grader
  • Pensle lett med egg og strø sesamfrø over. Har du smør til overs så fordeler du det der det er sprekker mellom bollene. 
  • Stekes i ca 25 min - følg med på tiden
  • La bollene avkjøle seg litt slik at smøret får satt seg litt og så er det bare å nyte!

Riktig god fornøyelse! <3