Ostehorn

Ostehorn

Disse smaker godt til frokost, lunsj, i matpakka, med på tur, i solveggen eller til kvelds. Jeg baker alltid dobbelt porsjon slik at jeg kan lage litt forskjellige type horn; halvparten som disse med ost og resten med ost og skinke. Smaker selvfølgelig helt fantastisk nystekte og lune, men ikke så værst å putte i fryseren og ta ut etterhvert heller. Da gjør det seg veldig med en liten lunk i ovnen eller i mikrobølgeovnen.

Dette trenger du til 8 glutenfrie ostehorn: (kan dobles)

  • 1 pose Focaccia miks
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 3,5 dl lunken vann
  • 150 gram kesam/ laktosefri kesam eller soyayoghurt
  • 20 gram smeltet smør
  • 150 gram revet ost (Jarlsberg)
  • Litt ekstra glutenfritt mel til utbaking

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på posen, og bytt ut andel olje med smør
  • La deigen heve min. 30 min i bakebollen
  • Finn frem silikonmatte/ bakematte og strø litt ekstra mel på denne
  • Deigen er litt klissete så bruk en bakespatel til å få deigen ut av bakebollen
  • Strø litt ekstra mel på deigen og formen den med hendene før du kjevler ut til en rund leiv.
  • Del opp i 8 «pizzastykker» med en pizzaskjærer og strø ønsket mengde ost på.
  • Rull sammen horn og sett på stekebrett kledd med bakepapir.
  • Heves i 30-45 min
  • Stekes på 210 grader i ca 25 min
  • Avkjøles på rist

God fornøyelse!