Små fine paier

Små fine paier

Små søte paier pyntet med årets favoritt bær, eller frukt, er alltid en suksess å servere. Disse er en enkel og rask løsning til et kakebord eller til en dessert. Paibunnen kan du steke dagen i forveien om du ønsker spare litt tid på selveste dagen.

Dette trenger du:

  • 1 pk Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted (1 pose a 200g)
  • 1 egg
  • 80 g romtemperert smør
  • 60 g melis
  • 3-4 ss vann
  • 1 pakke vaniljekrem
  • Diverse friske bær

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av paibunn pakken. Om du vil lage både små og en stor pai så kan du jo tilberede begge posene med miks, et lite tips 
  • Til små porsjonspaier trenger du cirka 1 ss paideig, klem mellom hendene før du legger ned i paibrettet/ muffinsbrett og trykker ut ytterligere slik at du får kanter opp på sidene. Prikk med gaffel før du setter til steking på 200 grader i ca 10 min, til de har fått en gylden farge. Avkjøles på rist.
  • Fyll hver form med litt vaniljekrem, og stikk bær/ frukt ned i før du setter til ny steking i ca 10 min. Serveres gjerne litt lunken med en klatt vanilje kesam eller is, men er også gode kalde.

Så enkelt, og så godt!