07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Smuldrepai med rabarbra, bringebær og ingefær
Rabarbra kombinert med bringebær smaker også godt i en smuldrepai som dette, og med et friskt innslag av ingefær gir det en spennende og frisk kombinasjon.
Dette trenger du til smuldredeigen:
- 100 gram mykt smør
- 50 gram Müsli med Chia fra Det Glutenfrie Verksted (eller bruk glutenfri havregryn)
- 50 gram Quinoa mel fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 gram hakkede nøtter (mandelflarn, hasselnøtter)
- 50 gram rårørsukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 egg
Dette trenger du til fyllet:
- 350 gram rabarbra i biter
- 250 gram bringebær (jeg brukte frosne hele bringebær)
- et dryss rårørsukker (1 dl)
- 3 ss potetmel
- 1 ss revet ingefær
- 1 vaniljestang (frøene)
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader
- Finn frem en paiform og kle denne med bakepapir eller smør formen lett
- Bland alle ingrediensene til fyllet i en bolle, rør lett sammen og fordel dette i paiformen.
- Mål opp de tørre ingrediensene og bland dette sammen med mykt smør og egg i en bolle, og bruk gjerne hendene til dette om du ikke har kjøkkenmaskin.
- Fordel så smuldredeigen over fyllet som du allerede har fordelt i formen. Trykk det gjerne litt ned i fyllet.
- Stekes i 25-30 min, følg med på tiden. Paien er ferdig når deigen har fått en fin brun farge.
- Avkjøles lett på rist og serveres gjerne med nypisket krem eller vaniljesaus
God fornøyelse! :)